Beneficiile detinerii unui semineu

Exista pareri pro si contra pentru a detine un semineu, insa, decizia finala, cea a proprietarului, este primordiala. Semineul ofera, din orice unghi am privi lucrurile, plus-valoare oricarei locuinte. Bine-nteles ca gusturile nu se discuta, insa, de cele mai multe ori, cand decidem construirea unui semineu, luam in considerare diverse aspecte care duc la alegerea acestuia.

Atunci cand dorim sa achizitionam o casa, ne interesam printre altele, si de conditiile in care se poate construi un semineu, daca acesta inca nu exista.

 

Parerile / sfaturile unui specialist sunt esentiale in momentul alegerii si proiectarii semineului.

 

De la spatiul in care va fi amplasat  (pozitionare pe colt, in centru, intre camere, in mijlocul camerei, etc), dimensiune, structura, materiale folosite, tipul semineului (inchis, dechis, tip centrala, doar pentru decor), cosul de fum aferent, aerisirile … toate deciziile sunt esentiale atat pentru functionarea corecta a semineului, cat si pentru efectele vizuale/decorative, cu care va trebui sa ne “delectam” pentru o perioada destul de lunga de timp.

 

In ce priveste investitia, noi cel putin, suntem de parere, fara a exagera, ca este mai bine sa platim mai mult initial, decat sa avem cheltuieli ulterioare de intretinere, reparatie, etc. Piata abunbda in produse de calitate „incerta” si ne buncuram sa aflam de la clientii nostri, ca  semineele realizate de noi sunt de calitate superioara. Peferam sa realizam lucrari de calitate, decat sa revenim la clienti nemultumiti!

 

Pentru ca decizia dumneavoastra de a detine/a va construi un semineu sa vina mai usor, ne-am gandit sa va exemplificam cateva dintre beneficiile detinerii unui semineu:

 

  • Independenta energetica – chiar daca in multe cazuri semineul nu este sigura sursa de caldura din casa, independenta energetica in momentele in care celelalte surse nu sunt functionale nu este de neglijat.

 

  • Reducerea costurilor cu incalzirea – costul energiei electrice este in continua crestere.  In multe cazuri, este mai confortabila si mai economica inclzirea locuintei cu un semineu tip centrala, de exemplu, care poate incalzi mai multe camere in acelasi timp.

 

  • Protejarea mediului inconjurator –  este mult mai eficient sa folosesti pentru incalzire produse pe baza de lemn decat sa depinzi de combustibil lichid sau energie electrica. Produsele pe baza lemnoasa, special pentru seminee, se gasesc deja si in supermaketuri. Mai mult decat atat, masa lemnoasa reprezinta o sursa de energie sustenabila. Nu trebuie neaparat sa ajungem la taierea padurilor pentru a aprinde focul in semineu, iar emisiile de dioxid de carbon sunt zero.

 

  • Foc pentru gatit – exista modele de seminee care au ca si “accesoriu” o parte care poate fi folosita pentru gatit. Tineti minte casele batranesti unde bunica pregatea mancare atat de delicioasa si in acelasi timp se incalzea toata casa? Acel vis inca se mai poate realiza!

 

  • Caldura fara curent electric – cele mai des construite seminee nu folosesc curent electric, de aici si independenta fata de electricitate.  Poate fi cald in casa si atunci cand apar intreruperi de electricitate.

 

  • Utilizare confortabila – este relativ usor sa utilizezi un semineu. Intretinerea, la fel. Sfaturile specialistului sunt pretioase si bune de urmat! Un semineu functional, bine ingrijit este cea mai buna investitie la care va puteti gandi.

 

  • Momente de neuitat langa foc – o seara alaturi de cei dragi, povesti citite langa focul care pocneste in semineu, o cina romantica in fata semineului, acel miros imbatator al lemnului ars… Momentele petrecute in fata semineulu sunt memorabile si oricand bine-venite dupa o zi placuta sau mai putin placuta petrecuta departe de casa.

 

Cu siguranta exista multe alte motive care intervin in momentul alegerii unui semineu. Noi doar speram sa va fi ajutat cu cateva argumente in alegerea acestuia.

 

Avem multe modele de seminee pe site, va invitam sa le vizualizati. Daca nu gasiti un anumit model sau va imaginati altceva pentru casa dumneavoastra, suntem deschisi la sugestii!

Realizam orice model de semineu!

 

Va stam oricand la dispozitie in cazul in care aveti intrebari, nelamuriri.