Restaurari

Anii isi pun amprenta asupra lucrarii originale pe care pietrarul a daltuit-o.

Uneori, urmele sutelor de ani de cand s-a creat un monument, pot crea o imagine cu totul alta decat ceea ce a fost odata.

 

Dupa un timp, orice lucrare ajunge sa fie restaurata.

Avem oameni talentati care inca prelucreaza manual piatra de vistea.

Meseria de pietrar, cioplitor – transmisa din tata in fiu, inca exista!

Datoria noastra este sa pastram monumentele culturale in asa fel incat generatiile urmatoare sa-si poata aminti trecutul nostru!

Restaurarile de monumente se fac pentru multi ani inainte!

Rabdarea si pasiunea cu care se slefuieste fiecare bucata de piatra pentru a-i da forma finala sunt esentiale. Nu exista abatere de la calitate! Monumentele sunt expuse publicului, si publicul este cel care judeca fiecare greseala de executie!

Restauratorul readuce la lumina frumusetea fiecarui milimetru din lucrare! O readuce la „viata”. 

 

Multe tari din lume se mandresc cu statui si monumente care de multi ani  sunt emblema localitatilor in care se afla! Ne place sa calatorim, si multe din locurile pe care le vizitam ne raman intiparite in amintiri datorita acestor monumente langa care ne place sa ne fotografiem. Chiar asociem anumite locatii vizitate cu fantanile arteziene, cu statuile, cu emblemele pe care le-am vazut acolo! Ele sunt puncte reper si ne place sa ne „mandrim” ca am fost acolo! 

 

Suntem mandri ca putem contribui la redarea frumusetii monumentelor din Cluj-Napoca. O facem cu placere si cu bucuria ca in viitor, multi dintre dumneavoastra veti face fotografii langa monumentele la care am lucrat si noi. Si pentru asta, va multumim!

 

matei corvin cluj