Restaurări

Anii își pun amprenta asupra lucrării originale pe care pietrarul a dăltuit-o.

Uneori, urmele sutelor de ani de când s-a creat un monument, pot crea o imagine cu totul altă decât ceea ce a fost odată.

După un timp, orice lucrare ajunge să fie restaurată.

Avem oameni talentați care încă prelucrează manual piatra de vistea.

Meseria de pietrar, cioplitor – transmisă din tată în fiu, incă există!

Datoria noastră este să păstrăm monumentele culturale în așa fel încât generațiile următoare să-și poată aminți trecutul nostru!

Restaurările de monumente se fac pentru mulți ani înainte!

Răbdarea și pasiunea cu care se șlefuiește fiecare bucată de piatră pentru a-i da forma finală sunt esențiale. Nu există abatere de la calitate! Monumentele sunt expuse publicului, și publicul este cel care judecă fiecare greșeală de execuție!

Restauratorul readuce la lumina frumusețea fiecărui milimetru din lucrare! O readuce la „viată”

 

Multe țări din lume se mândresc cu statui si monumente care de mulți ani  sunt emblema localităților în care se află! Ne place să călătorim, și multe din locurile pe care le vizităm ne rămân întipărite în amintiri datorită acestor monumente lângă care ne place să ne fotografiem. Chiar asociem anumite locații vizitate cu fântânile arteziene, cu statuile, cu emblemele pe care le-am văzut acolo! Ele sunt puncte reper și ne place să ne „mândrim” că am fost acolo! 

 

Suntem mândri că putem contribui la redarea frumuseții monumentelor din Cluj-Napoca. O facem cu plăcere și cu bucuria că în viitor, mulți dintre dumneavoastră veți face fotografii lângă monumentele la care am lucrat și noi. și pentru asta, vă mulțumim!